Rune Willum

Rune Willum

Privatpersonen Rune Willum, er før noget andet, først og fremmest far til døtrene Cæcilie og Figne, som sammen med Rune’s mand, Joachim Chr. Thomsen, er de nærmeste omkring ham. Rune er exam. berider, udlært i 1988 hos den legendariske berider Børge Rasmussen, og nu veletableret som selvstændig med egen dressurstald på sjælland.

Udover træning og stævnedeltagelse med egne heste samt hestene i ridning, har Rune Willum et ganske omfattende undervisnings set-up med faste elever samt afholdelse af dressurkurser på ad hoc basis rundt om i landet. I en årrække, og senest i 2010, har Rune Willum endvidere fungeret som testrytter ved et af årets helt store events: Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

Rune startede sin karriere i Helsinge, og blev et par år efter ansat som Team Danmark berider på Vallensbæk Ridecenter. Her havde han flere gode beriderelever og underviste bl.a. ryttere som Tina Schultze, Fie Skarsø og Joachim Chr. Thomsen, som opnåede mange medaljer ved DM, NM og EM.

Efter 7 gode år i Vallensbæk, trak det selvstændige. Det blev til 2 gode og udfordrende år i Fredensborg, efterfulgt af et par spændende år i Hillerød Sportsrideklub.

Herefter blev Rune tilbudt et drømmejob i Karlslunde, hvor bl.a. samarbejdet med Sidsel M. Johansen startede. - Dette med flere flotte resultater til følge, heriblandt flere DM- og NM-titler samt EM finaler.

Så fulgte nogle gode år i Kokkedal på Strandagergård og i perioden herefter blev basen Solrød Rideklub. Herfra havde Rune mulighed for at lave lidt freelance undervisning og han begyndte at komme på Hvalsø Rideklub. Det var en god tid med flere lovende ryttere, bl.a. det store talent Cathrine Dufour.

Efter en tur på 2 år på Havegård i Hørsholm, var tiden moden til at få foden under eget bord. Det blev til et drømmested på landet, i Vallø ved Køge, hvor Rune og partner Joachim Chr. Thomsen har etableret sig.