Joachim Thomsen

Joachim Chr. Thomsen

Joachim Chr. Thomsen er født 13 august 1974 i nordjylland, hvor han begyndte at ride i en alder af 9 år, da naboens pige lokkede ham med over til hendes pony. Hans første pony Karina fik han i 10 års fødselsdagsgave af hans forældre, Lilli og Bjarne Thomsen men en blev hurtig til to. Da han forlod skolen efter 10. klasse fik han et lærerigt job på stald højmark ved Anders og Lis Halvorsen.

Hans første hest Haddock blev købt i 1990, da han fattede sympati for den, da han så den på springbanen ved et klubstævne i Hjørring. På det tidspunkt var dressur et ukendt begreb for Haddock. Joachim og hans forældre var ikke sen til at sælge ud af deres ponyafkom derhjemme for at frigøre en snes tusinde kroner til vidunderet, der dog af hans tidligere træner, berider Anne Marie Olesen fik denne vurdering "stor grim kamel med et kæmpehoved", da han kom trækkende med den første gang.

Men "kamelen" skulle vise sig at have visse kvaliteter. Under uddannelsen af Haddock frem til 1995 arbejdede han til den instruktion, som han med mellemrum fik af Anne Marie Olesen. DM 1994 blev han nr. 4 i finalen og kom på det danske landshold til EM i Schweiz.
Året 1995 flyttede Joachim fra det nordjyske til Sjællandske, hvor det også den dag i dag er berider Rune Willum, der står for træningen af Joachim og hans heste. året 1995 var han sidste youngrider år og ved DM blev han nr. 4 i finalen og inden året ringede ud, debuterede han i Grand prix klasserne på Haddock.

Og siden er det gået stærkt. Året 2004 red han sit først DM for senior og der kvalificerede han sig til finalen på ikke mindre end to heste. 2004 var også året hvor Joachim og hans træner Rune Willum købte Mikado Engvang, som han næsten har vundet alt med i "lille tur". år 2005 debuterede Mikado Engvang i Grand Prix og kom i finalen ved DM i en alder af kun 9 år.

År 2006 var året hvor Joachim og hans top Grand Prix hest, Mikado Engvang, fik debut på det danske hold ved CDIO i Aachen i maj måned. Joachim og det danske hold skrev historie idet det dansk hold vandt en meget flot sølvmedalje. Endvidere ved CDIO i Aachen kvalificerede Joachim og Mikado Engvang sig til det danske brutto landshold til Verdensmesterskabet i august, ved at de var den ene af to danskere, der kom i kur finalen og han blev her flot nr. 14.

Ved DM 2006 red Joachim endnu engang for gud, dronningen og fædrelandet og fik en flot, flot bronze medalje på Mikado Engvang. Slut på året vandt Joachim Bundgård Byg finalen.

År 2007 var et spændende år hvor Joachim både red DM, DM for hold, EM og VM for unge heste. 1 marts købte Rune og Joachim deres egen stald ved Vallø, og har nu alle deres talentfulde heste hjemme. Ved DM blev det til en 4. plads med Mikado Engvang. Senere på året red Joachim og hingsten Grosso's Erbe med til DM for Hold for Vallø sportsrideklub og holdet vandt en meget meget flot sølvmedalje. VM for unge heste blev holdt i Verden Tyskland og der var Joachim på det danske hold på hoppen Chatels Schurana. I September var Joachim og Mikado Engvang med til Europamesterskabet i Torino i Italien. Det var Joachims debut på det danske landshold og heldet var ikke med Joachim og Mikado Engvang. Det danske landshold blev nr. 6 i holdkonkurrencen og Joachim og Mikado Engvang blev nr. 33 i deres EM debut. Joachim og Zardin Firfod fik deres internationale debut med en fantastisk sejr i Intermediare I kür foran selveste Isabell Werth.

År 2008 begyndte skidt, da Joachim fik konstateret en kronisk tarmsygdom og måtte lægge ridningen på hylden. Alle heste blev sendt hjem så Joachim kun skulle tænke på hans to egne heste, Chatel's Schurana og Mikado Engvang. Joachim og Mikado Engvang blev nr. 3 i Grand Prix og Grand Prix Special ved det internationale JBK Horse Show i Oktober og få uger efter blev de suveræn Nordiske mester både individuelt og for hold. Det blev da også til en flot sølvmedalje ved DM for klubhold, hvor Joachim red med på Vallø sportsrideklubs hold på Grosso's Erbe. Så året sluttede godt trods den meget besværlige sygdom.

Joachim måtte kæmpe videre med hans sygdom og derfor tog Rune og Joachim også beslutningen i år 2009 at sælge Joachims internationale tophest, Mikado Engvang. Joachim er stille og rolig igang igen og året startede med at den fantastiske hingst, Samarant kom i stald hos Rune og Joachim. Joachim og Samarant fandt hurtig melodien og vandt MB kür ved hingstekåringen Herning. Igen i år deltog Vallø Sportsrideklub ved DM for klubhold og Joachim måtte låne Cathrine Dufours dejlige Aithon. Vallø Sportsrideklub vandt helt suverænt DM for klubhold 2009.

Året sluttede lige så godt som det startede, da Angrib Firfod kom tilbage til Joachim og er rigtig godt på vej til Grand Prix.

Med salget af Joachims EM hest Mikado Engvang, så det lidt sort ud, men med stjernehingsten, Angrib Firfod på ved mod Grand prix og Stjernehingsten, Samarant i lille tur, og med mange fantastiske yngre heste i stalden, ser fremtiden lovende ud for Joachim, så han har den dag på ingen måde fortrudt, at han forlod skolebøgerne til fordel for hestene...