Daglig rutine i Dressurstald Willum Thomsen

Kl. 06.00
Joachim er den første i stalden, hvor han fodrer alle hestene. Alle hestene spiser det fantastiske foder fra det svenske KRAFFT.

Fodersammensætningen på hver hest er sammensat med stor hjælp fra Jesper Bæk fra KRAFFT.

Joachim kan godt lide at fodre om morgen, for så får han hurtigt et overblik over om alle hestene har det godt.

Kl. 06.30
Møder personalet og så bliver der muget hos alle hestene. To gange om ugen eller efter behov får hestene spåner. Derefter får hestene hø og til sidst bliver staldgangen fejet. Derefter bliver der skiftet dækken på de heste der skal i paddock.

Kl. 08.00 - 12.30
Rune og Joachim begynder at ride. Mange af hestene får før de bliver redet Activo Med magnetdækken på, for at løsgøre musklerne.

Mens Rune og Joachim rider løber hestepasserne stærkt, der skal sadles op, der skal sadles af, der skal vaskes, strigles og nogle heste skal i solarium i 20 min. De heste der har arbejdet meget får kølemaskine på benene. I løbet af formiddagen kommer der et par elever til Rune og Joachim ind imellem ridningen. Rune kører normalt ud og underviser efter frokost.

Kl. 12.30
Hestene skal nu fodres, selvfølgelig med foder fra KRAFFT, derefter er der frokostpause.

Kl. 13.30 - 17.00
Joachim begynder at ride de sidste heste. Derefter står den på undervisning af elever. Eftermiddagen går også med at få vasket underlag, dækkener, bandager osv. Sadler, kandarer og trenser bliver pudset. De sidste heste får skiftet dækken og kommer på paddock. Rune er ude i byen og undervise sine elever.

Kl. 17.00
Bliver der fjernet klatter hos hestene og de får hø. Sadelrummet bliver gjort rent så det er klart til i morgen. Til sidst bliver både udendørsbanen og ridehuset ordnet, så alt er klar til morgendagens træning.

Kl. 18.30
Hestene får nu foder igen fra KRAFFT.

Kl. 22.00
Late night check for at se om alt er vel og alle heste får nu Betfor inden de skal sove.

Dette er en normal hverdag på dressurstald Willum Thomsen, men oveni kommer smed, dyrlæge, tandlæge, klipning, sadelmager, foderbestilling osv.

Alle hestene i Dressurstald Willum Thomsen er ude to gange om dagen. De heste som ikke er på fold bliver skridtet 20 min eller får lov til at slå måsen i vejret i rotunden.

Tirsdag og torsdag er Rune ude og undervise. Mandag, onsdag og fredag er der som regel mange elever der kommer og træner for Rune herhjemme.