< Tilbage

Maja Andreasen på forsiden - Årets sportspersonlighed19-09-2014 - 05:30

Maja Andreasen er på baggrund af de meget flotte resultater i år blevet kåret til årets sportspersonlighed i Glumså kommune. Læs hele artiklen her:

 

Maja Andreasen kåret som årets personlighed.

 

 

Årets sportspersonlighed blev den 19 årige Maja Andreasen fra Glumsø, som er godt i gang med at komme langt i dressursporten. For at komme langt i sporten får hun eksempelvis undervisning seks gange om ugen. Den sidste dag kan hun ikke bare slappe af, men går en tur med sine konkurrenceheste.

 

Dressurrytteren Maja Andreasen blev årets sportspersonlighed i Glumsø. Hun er seriøs med sin sport og træner sine to heste seks dage om ugen.

I forbindelse med KOKS den 30 august blev 19 årige Maja Andreasen fra Glumsø udnævnt til årets sportspersonlighed. Maja Andreasen klarer sig rigtig godt som dressurrytter og har blandt andet været udtaget til landsholdet for youngrider. Man er youngrider fra 18 til 21 år.
Hun fik at vide, at hun ville få æren 14 dage før KOKS.

- Jeg fik biografbilletter og gavekort til Cafe' Rejseladen, fortæller Maja Andreasen, mens hendes træner Joachim Thomsen driller og mener han skal med ud at spise.

Avisens udsendte møder dem i stalden efter dagens træning. Maja Andreasen har sin to konkurrenceheste opstaldet hos Dressurstald Willum Thomsen ved Hårlev.

Maja Andreasen kan ikke fortælle, hvordan hun kom i gang med at ride. - Vi har altid haft heste derhjemme, fortæller hun.

Hun red også på Suså ridecenter, hvor hun i en periode også havde sin pony opstaldet. Da hun var 13 år, fik hun ponyen Armando, som var godt uddannet i dressuren. Hun ledte efter en dygtig underviser og fandt Joachim Thomsen og berider Rune Willum, hvorefter hun og Armando kom i gang på konkurrenceplan. Det blev til landstævner og et par internationale stævner.
Mens hun stadig havde Armando, lånte Maja Andreasen hingsten Preusenwind, som var uddannet til Prix St. George, der er den laveste svære dressurklasse. - Jeg havde han i godt seks måneder, fortæller Maja Andreasen.
Derefter gik jagten ind på hendes egen store hest, hvor hun fik hjælp af Joachim Thomsen og Rune Willum. - Det er et kæmpe spring fra pony til hest, så det gælder om at finde en , dom er uddannet, fortæller Joachim Thomsen.
Maja Andreasen er endt med to heste, nemlig Skjoldsgård Monte-Vo, kaldet Monte på 11 år og Kano på 10 år.

 

 

Tilbage på landsholdet.

 

Selv om Maja Andreasen er seriøs med sin sport, regner hun ikke med, at hestene skal være levevej. Hun begyndte på Roskilde Universitet efter sommerferien, men er stoppet. Så hun vil bruge det næste år til at finde ud af, hvad hun skal satse på af uddannelse. Det giver hende også mulighed for at koncentrere sig om hestene i øjeblikket. - Jeg har slet ikke overvejet at stoppe, fortæller Maja Andreasen.

Målet lige nu er at gøre det så godt som muligt, så hun blandt andet kan komme tilbage på landsholdet. Skjoldsgård Monte-Vo blev desværre syg, da de var udtaget sidst.
For at spare hestene udvælger Maja Andreasen sammen med sin træner nogle få stævner om året. Nogle af årets sidste stævnerudfordringer er et internationalt stævne i Odense i uge 42, samt finalen i den såkaldt ECCO Cup. Begge gange vil Maja Andreasen ride Skjoldsgård Monte-Vo, som er hendes førstehest.

 

 

Træner tror på Maja.

 

For at nå målet får Maja Andreasen undrvisning seks gange om ugen på begge heste, så går hun en tur med dem om søndagen.
- De kommer også på fold, fortæller Joachim Thomsen og forklarer, at der er den opskrift, han tror på, kan bringe den unge dressurrytter videre på. - Vi giver den ikke fuld skrue hver dag, siger Joachim Thomsen, der er fuld af lovord om sin elev, som han absolut forventer en dag vil nå de højeste klasser i dressur, som hedder Grand Prix.

Næste udfordring for Maja Andreasen og Skjoldsgård Monte-Vo er DM for hold i Middelfart i weekenden.

 

 

 

 

 

< Tilbage