< Tilbage

Herning 201312-03-2013 - 07:57

Så er årets hingstekåring i Herning messecenter vel overstået. Rune og Joachim kom til Herning med ikke mindre end fire heste og fire elever, så der har været gang i den fra morgen til sent aften. Aarø's Gandhi i unghestechampionatet, Baccarat i gangartklasser, Akeem Foldager og Hedens Dimarco i gallashowet og fire elever i gallashowet.

De fire piger fra Dressurstald Willum Thomsen

Hingstekåring Herning 2013.



Rune og Joachim var blevet kontaktet af DV som spurgte om de ville give en opvisning i Herning og det var Rune og Joachim hurtig til at sige ja tak til. Rune og Joachim ville første ride en kvadrille med fire af deres elever, men det blev besluttet at pigerne skulle ride først og Rune og Joachim skulle slutte showet fredag og lørdag aften. Det blev Hedens Dimarco og stjernen Akeem Foldager der skulle ride ved opvisningen ved gallashowet. Aarø's Gandhi kom til start i unghestechampionatet og Baccarat xx i gangartklasserne. Så fire heste fra Dressurstald Willum Thomsen.

 


Onsdag. Store flyttedag.

 

Idag var så den store flyttedag hvor alle kom til Herning med deres hingste og heste, det gjorde Rune og Joachim også. Det er utroligt hvor meget udstyr der skal med for at klare en lille uge i Herning. Hedens Dimaco og Akeem Foldager tog dagens træning i de store haller i stiv arm, men det er også to meget rutineret herre. For Aarø's Gandhi var det kun anden gang han var i byen og det var første gang han skulle sove ude, men han var så cool og måske Akeem og Dimarco havde fortalt ham det ville være en stor oplevelse at være i Herning, for han var total upåvirket af det hele og var super fin under træning.

 

 

Torsdag. Aarø's Gandhi under egen rytter.

 

Kl 8.00 startede årets unghestechampionat med 35 heste til start. Joachim og Aarø's Gandhi havde fået start nr. 5 og kom på banen 8.45. Det er noget helt andet at ride i Herning end ved almindelige stævner, der er meget larm både i stalden og på banen, så Aarø's Gandhi var lidt mere påvirket idag end ved gårdagens træning. Han blev lidt spændt og Joachim følte han stod lidt imod, men alligevel en super fin tur med flotte overgange og Joachim var bestemt tilfreds med dagens ridt.

Karakterne fra dommerne: Kyra Kyrklund og Birthe Lyder.

Skridt 9

Trav 8,5

Galop 8,5

Ridelighed 9,5 

kapacitet 9,0

Dette var super flotte point og Rune og Joachim var rigtig godt tilfreds med Aarø's Gandhi. Det skulle vise sig at holde hele klassen og Joachim og Aarø's Gandhi slutter dagen med en meget flot 3. plads.

 

Gallashow General prøve:

 

Rune og Joachim skulle ride en pas de deux på de to stjerne heste, Akeem Foldager og Hedens Dimarco. Joachim havde lavet koorigrafien til programmet og det er blevet trænet mange gange derhjemme. idag skulle Rune og Joachim så ride det igennem i den store hal og det forgik uden problemer. Begge heste var total upåvirket så det gik fra at være et ridt i fuld lys til et ridt i fuld spot. Rune og Joachim skulle prøve at ride hele programmet i fuld spot, fra start til slut, og da de holder ude foran tæppet og venter på musikken går i gang og tæppet går til side, ja de sagde det var som at ride ind i et sort hul. Begge heste to det bare super flot så nu er det bare spændende om det også lykkes når hallen er fuld af mennesker og masser af liv.

 

 

Fredag. Fremmedryttertest.

 

Så var det tid til at alle championatshestene skulle rides af fremmedrytter. Årets fremmedrytter skulle i år have været svenske MInna Telde, men hun blev desværre syg så Hasse Hoffman sprang til i sidste øjeblik. Dansk Varmblod havde ringet og hørt om ikke Rune kunne være fremmedrytter, men det blev jo lidt svært når hans egen hest Aarø's Gandhi skulle starte.

Aarø's Gandhi viste sig super godt under Hasse Hoffman og tog det hele i stiv arm.

Hasse Hoffman's kommentar: En utrolig ridelig, positiv hest med god skridt, kunne ønske sig lidt mere fremadsøgning i trav. God galop og meget let ved at sætte sig og samle sig.

Karakterne fra Hasse Hoffman:

Ridelighed 8,5

Kapacitet 8,5

 

Hasse Hoffman siger da han hoppe af at han synes hesten skal runde sig bedre om indvendig ben, om Joachim kunne genkende dette, hvor til Joachim svare nej til stor morskab for publikum. Det var en skuffet rytter der kunne forlade hallen med Aarø's Gandhi. 

Joachim og Aarø's Gandhi rykker to pladser tilbage efter fremmedryttertesten og slutter som nr. 5 i årets unghestechampionat.

 

Gangartsklassen:

 

Sidst på eftermiddagen skulle Joachim så i sadlen på fuldblodshingsten Baccarat xx fra Fam. Worre. Joachim og Baccarat skulle være med i gangartsklassen sammen med to andre forædler hingste. Baccarat fik vist han måske ikke er udstyret med de største gangarter men han har en ridelighed som få. Joachim og Baccarat fik vist versader og traversader og publikummet fik også mulighed for at se ved udridningen at Baccarat mester Piaff til stor applaus fra publikum.

 

Gallashow:

 

Fire piger fra Dressurstald Willum Thomsen var med i Herning for at give en opvisning i sammenhæg med Rune og Joachims opvisning. Maja Andreasen & Skjoldsgaard Monte-Vo, Louise Zinglersen & Cadillac, Isabella Holtze & Hevi's Futuro og Cathrine Dufour & Atterupgaards Orthilia. Det gik ikke helt som planlægt, da der var et par små fejlridninger men heldigvis kunne publikummet ikke se det.

Rune på Hedens Dimarco og Joachim på Akeem Foldager sluttede aftens store show med en hel fantastisk smuk opvisning på de to fantastiske hest i spotlight med toner fra Medina og Rasmus Seeback. Begge heste så ud til at nyde publikums opmærksomhed og hele programmet fungerede som planlagt. 

 

Se Rune og Joachims ridt her: Gallashow fredag

 

Lørdag.

 

Idag var der ro på for Rune og Joachims side, da det enenst de skulle var at ride gallashow om aften. Hedens Dimarco og Akeem Foldager skulle da lige morgentrænes og Aarø's Gandhi skulle til præmieoverrakkelse som han tog i stiv arm, selvom det var første gang han prøvede det.

 

Gallashow:

 

Ja det var sidste chance hvis de fire piger skulle vise hvad de kunne og det gjorde de så under gallashowet. Programmet fungerede perfekt og hestene var super cool så Maja, Louise, Isabella og Cathrine tog hele den store hal med storm.

Rune og Joachim leverede igen som i går et rigtig smukt ridt og igen til stor applause fra de rigtig mange mennesker der sad i hallen. Blandt de mange tilskuer sad Joachims forældre som havde taget turen fra Frederikshavn for at opleve Rune og Joachim i det store gallashow.

 

Se Rune og Joachims ridt her: Gallashow lørdag 

Søndag.

 

Så blev det søndag og den sidste dag i Herning. Både heste og mennesker er meget trætte og alle glæder sig til de sidder i bilen og turen går hjemad. Idag blev både Hedens Dimarco, Akeem Foldager og Aarø's Gandhi bare travet lidt rund og dyb efter de hårde dage.

 

Joachim og Baccarat xx var de eneste der skulle i ilden idag og det var endnu engang i en gangartsklasse og igen idag viste Baccarat sin store ridelighed. Endnu engang viste ekvipagen at hingsten mester piaff som en anden grand prix hest.

 

 

Det var så slut på årets hel store hestebegivenhed i Herning. Rune og Joachim har haft nogle rigtig gode dage i Herning og deres tre heste er kommet godt hjem og får nu et par velfortjente fridag, Aarø's Gandhi blev meget glad da han igår endelig kunne komme på fold.

 

Vi slutter med at takke for alle de søde hilsner der er kommet de sidste par dage. Der er rigtig mange der har skrevet og takket for en fantastisk oplevelser ved gallashowet og det varmer rigtig meget især nu hvor vinteren står for døren igen. 

 

Men der skal også lyde et stort tillykke til Rune og Joachim men bestemt også til avlerne Lone og Knud Boisen med det flotte resultat til Aarø's Gandhi.

 

 

 

 

< Tilbage