< Tilbage

Køge dagblad - Nye stjerner skal uddannes.11-09-2014 - 06:02

Rune og Joachim har haft besøg af journalist Anderes Kamper fra køge dagblad, for at hører hvordan det går i stalden bla. med det nye byggeri.


Læs avisen her. 


Nye stjerner skal uddannes.      

 

d. 04.07.2014


Af Anders Kamper, køge dagblad.

 

Joachim Thomsen og Rune Willum arbejder i dressursportens tjeneste og med at træne, uddanne og sælge heste. Med egne OL - VM drømme.

Selvom man mister sin tophest går livet videre. Jo, dressurrytter Joachim Thomsen fra St. tårnby lidt uden for Strøby havde ganske givet gerne redet videre på stjernehesten Akeem Foldager, men sådan skulle det ikke være.
Hesten var ikke ejet af ham og partner Rune Willum, så da ejerne ville sælge den sidste forår var der ikke noget at stille op. Akeem Foldager blev solgt til Andreas Helgstrand i Nordjylland for et anseeligt millionbeløb og dermed var Joachim Thomsens DM sølvhest fra 2012 og EM i 2013 pist væk.

Livet går videre som sagt, og selv om der er blevet stille omkring Willum og Thomsen på absolut eliteplan, er de bestemt ikke gået i stå. Flere nye heste er købt og kommet til og arbejdet med at uddanne topdressurheste pågår de fleste af døgnets vågne timer på deres lille landsted på Tjørnevej. "Slottet" som de kalder det. Her er ved at blive bygget om og til, men ikke udviddet. En gammel stald ved deres hus rives ned og på venstre side af ridehuset bygges en ny stald, så alle de 16 heste er samlet ved den indendørs bane.

- Vi vil gerne have det lækkert og ekslusivt, så det arbejder vi stille og roligt på, efterhånden som vå får råd som Joachim Thomsen siger om deres hjem og arbejdsplads.
Heste har han og Rune nok af, og efter Akeem Foldagers afgang kom der nye til. Canel V og Fürst Ferrari stod først for, og havde det ikke været fordi Joachim lider af den ganske smertefulde og kroniske tarmsygdom, Morbus Crohn, så skulle han have været til DM på Canel V i juni på fyn. Nu blev han i stedet indlagt, så der røg et af sæsonens højdepunkter. 

- Jeg kan ikke styre noget overhovedet med den sygdom. Jeg var ude og spise med nogle kunder en mandag aften, og da jeg var kommet hjem og havde givet hestene hø, begyndte det at gøre ondt. Tirsdag morgen var han så indlagt på Herlev, fortæller Joachim, der har været turen igennem flere gange og derfor ikke lader sig slå ud, men dog er ærgerlig, når det slår ud.
- Det er jeg, jeg ville godt have set Canel V til DM, for det er gået stærkt med den. Den har ingen svagheder, men er urutineret, fortæller Joachim ved havebordet, mens Rune træner færdig med en af de mange ryttere, han underviser.
Fürst Ferrari er også på vej op i Grand Prix-klassen, og for kort tid siden kom så den store sorte og svensk ejede "Dressed For Succeess" (bare navnet) til Dressurstald Willum Thomsen.
- Den er kongen på slottet - kulsort og noget af det smukkeste, der er set. Nu har jeg tre gode heste, siger Joachim Thomsen, der er "fuldstændig ligeglad" med hvilken hest han skal til store stævner med. Bare han kommer det, for ambitionerne fejler ikke noget. Med sygdommen som blidt, ubehagelig og hårdtslående makker.

Jeg vil ride Ol, VM og de store stævner, og vi når det stille og roligt. Det vigtigeste er at have det sjovt, og endnu vigtigere for mig er, at jeg skal være rask og frisk. Jeg tager det som det kommer. Helbredet betyder meget for mig, så det tænker jeg selvfølgelig en del over nu, hvor jeg har været nede to gange på mindre end en et halvt år med 14 dages sygdom af gangen og er helt smadret.
Siger en nøgtern Joachim Thomsen, der bag ved Canel V, Fürst Ferrari og Dressed For Success har stor tiltro til Kilimanjaro Carmen (4 år) og Aarø's Gandhi (6 år) som han selv ejer. Med dem er OL realistisk i 2020 med mindre, de udvikler sig meget hurtigt.

Det må tiden vise, men sikkert er det, at der er nye, gode heste på vej fra Dressurstald Willum Thomsen.

 

Vi skal ikke vokse mere

16 heste og ikke en mere.


Selvom det går godt, og Rune Willum og Joachim Thomsen har succes med det, de laver, så skal der ikke bygges plads til flere heste på landstedet på Tjørnevej.
Filosofien er, at der ikke skal være flere heste, end både Ruine og Joachim kan nå at træne hver dag.
- Mange af vores kunder synes det er en fordel, at vi kun er to. På den måde har vi mere fokos på hver enkelt hest. Hvis man har hundrede heste, skal man have ansatte til at træne dem, mens vi med 16 heste selv har fingeren på pulsen med hver hest.
Vi kender hesten og kunden og ved, hvad der sker, siger Rune Wiilum, der er kendt som værende hamrende dygtig træner - som mange meget gerne vil trænes af i Danmark. 

- Hvis vi bare har en mand ansat til at træne heste her, så mister vi følingen med hestene, og det er det, vi ikke vil, siger Joachim Thomsen.
Vi har da snakket om, at vi kunne vokse og blive flere heste, men hele tiden vender vi tilbage, at vi selv vil have fuld kontrol og den mister vi, hvis vi bliver flere end 16 heste. Vi skal ikke have flere siger Rune, der løber ekstra stærkt i stalden og på træningsbaneen, når Joachim lægger sig syg. Sammen med en hestepasser eller to.

En ting er at træne 16 heste dagligt, men bagved ligger der også sportslige ambitioner. Joachim Thomsen har været med fremme i flere år, hvor Rune Willum har holdt sig mere tilbage, men faktisk er han også en god rytter.

Vi vil til VM og de store konkurrencer, men vi har været "ramt" af, at mange af de gode heste ikke har været vores egne. Derfor har vi købt nogle selv, som vi skal træne op, men også selv have pengene, hvis de bliver solgt, siger Rune Willum, der selv har store ambitioner som rytter.
- Det har taget meget tid og fokus, at jeg også er træner, og det er sjovt at være det, men jeg vil også gerne med til store stævner som rytter. Selvom jeg har succes som træner, så har jeg rytterdrømme også. Drømme skal man have, siger Rune Willum, der håber, at May Lemont og Neikos kan udvikles til noget stort.

Begge to ejes af Dressurstald Willum Thomsen.

 

 

 

< Tilbage